top of page

Apportprøvekurs i Buskerud helgen 12.-14. mai 2023


Ungarsk Vizsla i Norge inviterer til apportprøvekurs.

Kurset er for deg som lurer på hvordan en apportprøve foregår, har som mål å stille på apportprøve eller bare ønsker en helg med god og hyggelig trening for deg og din hund.

Kurset holdes ved Norsk Vorstehundklubb avd. Buskeruds hytte i Holleia. Ved hytta er det inngjerdet trenings- og lufteområde. Frøydis Røtter og Sissel Jerve er instruktører. Både Frøydis og Sissel har ført flere hunder fram til mange gode premieringer på apportprøver.

Apportprøve for stående fuglehunder er en morsom aktivitet for hund og fører. Det er to klasser. UK er for hunder mellom 9 mnd. og 2 år. AK er for hunder over 2 år. Det er to øvelser i UK og tre øvelser i AK.


Øvelsene er:

· UK: Søkapport med en fugl og vannapport

· AK: Søkapport med to fugler, vannapport og spor

I løpet av helgen skal vi gjennomgå reglementet for apportprøver, trene på de ulike øvelsene og vise hvilke momenter det er lurt å trene på slik at du og din hund er godt forberedt til prøvedagen. Vi får dessverre ikke trent vannapport fullt ut, men tilpasser slik at vi får trent momentene i øvelsen likevel. For å få godt utbytte av kurset bør hunden ha grunnleggende forståelse for og ha trent litt apport på forhånd. Vi anbefaler enten helgekurset Apportmoro med Monica Hauan, eller at du er sikker på at hunden naturlig ønsker å bære og er villig til å jobbe for belønning med godbiter/leker.

Ta gjerne med egne apportgjenstander (dummy, tørket fugl, frossen fugl), mye godbiter av ulik «valør» og leker.

Opplegg:

Fredag: Oppmøte før kl. 20.00. Vi lufter hunder, gjennomgår litt teori og fyrer opp grillen. Lørdag: Teori, søkapport og tilpasset vannapport. Vi fyrer opp grillen til middag. Søndag: Teori, sporapport og eventuelt noe søk og vann. Vi fyrer opp grillen til lunsj.

Det vil bli mulighet for å ta apportbevis søndag ettermiddag.

Overnatting:

Det er overnattingsmuligheter i og ved NVK-hytta. I hytta er det sengeplass til 10 personer fordelt på tre rom – først til mølla. Det er ellers stor plass ute til bobil/campingvogn eller telt.

Priser:

Kr. 1000,- for deltager med hund og medlem av UVN – hvis du er med på Apportmorokurset med Monica Hauan også, er prisen for deg som er UVN-medlem 700,- for dette kurset.

Kr. 1200,- for deltager med hund, uten medlemskap i UVN.

Overnatting: Kr. 50,- pr. pers/natt uansett om man bor i hytta eller annet alternativ.

Påmelding:

Det er plass til 10 deltagere med hund på dette kurset.

Påmelding sendes til Sissel Jerve på e-post sjerve@gmail.com. Informasjon om betaling får du nå du har meldt deg på. Her er det «først til mølla», men vi vil prioritere medlemmer i UVN hvis det blir stor pågang. Påmeldings- og betalingsfrist er 1. mai, men du må ha betalt for at påmeldingen skal være gyldig.


Adresse til NVK-hytta: Sørliveien 55, 3370 Vikersund. Evt. Skriv inn «NVK-hytta» i google maps.Velkommen på kurs!


120 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page