Treninger i Oslo våren 2022

Dette er ikke kurs, men det blir en del tips og vi hjelper hverandre. Jeg har satt opp litt forskjellige aktiviteter, men dere øver jo på det dere vil. Det er mye moro å holde på med! 

Til alle treningene gjelder det å ha med belønninger som hunden vil jobbe for, for eksempel ulike typer godbiter og leker. Ta gjerne med langt bånd, 3 meter er fint (ikke snellebånd), vannskål/vann.

Det er satt opp flest mandager, men sjekk dag/dato for hver uke.

Tidspunkt: kl 19-20

Sted: Haraløkka, Nøklevannsveien 1, 0689 Oslo om ikke annen beskjed blir gitt. Se etter den lille blå varebilen med det fine skiltet.

Ingen påmelding, bare å møte opp.

Datoer:

19/4: fokus, lek

25/4: fokus, selvkontroll

2/5: utstillingstrening før Fellesutstillingen 7/5 (påmeldingsfrist for utstillingen er 24/4, Pointerklubben står som arrangør i terminlista)

9/5: håndtarget, apport

19/5: selvkontroll, frivillig sitt

23/5: stasjonstrening, apport (ha med teppe, lett seng til hunden)

30/5: søk-apport. NB! Denne treningen blir i Kongsvinger: Kraftverkveien 25, 2212 Kongsvinger. Der får vi være på et inngjerdet område

8/6: utstillingstrening før Spesialutstilling for ungarsk vizsla 12/6 (påmeldingsfrist for utstillingen er 31/5)

20/6: stasjonstrening, apport (ha med teppe, lett seng til hunden)

Sjekk gjerne Monica Hauans (Kirkenes Hundesenter) gratis online-kurs om belønningsopplevelser: Lek med maten: https://schoolfordogs.teachable.com/p/kirkenes-lek-med-maten

 

Hilsen Sissel Jerve

Blodsporkurs i Ås - oppstart i mars

Kurset vil gå over 7 onsdagskvelder og en lørdag. Det blir legging av spor, hvordan lese hunden, opplæring i konkurransekrav samt godkjenning til ettersøk. Instruktør holder blod og skanker. Ønsker man annet ( godis for eksempel) ved sporslutt, så  tar deltagerene med det. 
Instruktør er Espen Sævik, han er spordommer og ettersøksdommer. 
 
Frammøte onsdager kl 1800 på Korsegården, Shellstasjon på avkjøring fra E6 til Ås. Eksakt treningssted vil variere. Første kurskveld blir onsdag 30/3-22.
 
Priser:
kr 1100,- per deltager som er medlem i UVN
kr 1300,- per deltager som ikke er medlem i UVN
 
Maks 10 deltagere. Kurset er åpent for alle jakthundraser.
 
Påmelding på e-post til Erland Wolff på erlandwolff@icloud.com.

Apportkurs med Monica Hauan i Leirsund 2.-3. april

Ungarsk Vizsla i Norge inviterer til apportkurs med Monica Hauan

Ønsker du å trene apport med belønningsbaserte metoder?

Ønsker du å lære om hvordan du kan trene apport med positiv forsterkning?

Ønsker du en apport som er morsom å trene og utøve for både hund og eier?

Dette apportkurset skal gjøre deg i stand til å trene hunden din mot apportbevis eller en hverdagsapportering for bruk til aktivisering. Vi jobber mye med grunnferdigheter for å gjøre apporten sikker og legger stor vekt på å utvikle lysten til å trene. Dette ved hjelp av belønning og riktig timing. Har du allerede kommet godt i gang med apporten legger vi opp til at du kan få generalisert og kvalitetssikret apporten i tillegg til å gå videre med morsomme oppgaver.

Kurset passer for deg som har en hund som er lett å belønne og som liker å ha noe i munnen. Det kan være alt fra en pinne til en sko så tar vi det derfra! Det passer selvfølgelig også for deg som ønsker å lære mer om apportering! 

Aldersgrense fra 5 mnd og oppover.

Sissel Jerve er med som hjelpeinstruktør. Det er plass til 12 deltagere med hund på dette kurset. Det er også mulig å delta som observatør uten hund (mange plasser).

Dato: 2.-3. april 2022, lør 10-17, søn 10-16

Sted: Innlandet hundesenter, Tomt Gård, Tomtveien 12, 2015 Leirsund

Priser:

1900,- for deltager med hund og medlem av UVN

2200,- for deltager med hund uten medlemskap i UVN

800,- for observatørplass, det vil si deltager uten hund

Påmelding:

Påmelding sendes til Sissel Jerve på e-post sjerve@gmail.com. Informasjon om betaling får du nå du har meldt deg på. Her er det først til mølla, men vi vil prioritere medlemmer i UVN hvis det blir stor pågang. Påmeldings- og betalingsfrist er 10. mars, men du må ha betalt for at påmeldingen skal være gyldig.

Om Monica: 

Monica driver Kirkenes Hundesenter og hun har hatt vizsla siden 2001 og har i dag tre vizslaer. Alle hundene trenes i jakt, lydighet, apportering, snørekjøring med mer. Monica er jakthund-dressurinstruktør fra NJFF, CANIS-klikkerinstruktør og PRO DOG trainer.  

Sammen med Jan-Egil Smuk og Ronja Pedersen driver hun kennel Speldraget som har oppdrett av korthåret vizsla og strihåret vorsteh. 

Monica bruker positive metoder som går ut på å belønne de atferder du vil ha mer av. Fokus i treningen er å legge til rette for at hunden lykkes og å bygge opp øvelsene steg for steg med en markør, for eksempel klikker, og belønninger som mat, lek og hverdagslivets goder. Å trene belønningsbasert gir mestring for både deg og hunden, i tillegg gir det resultater i hverdagen, skikkelig vinn-vinn!  

Monicas motto for trening med hundene er: "Ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

 Hvis du vil lese deg opp på klikkertreningsmetoder før kurset, så ta gjerne en kikk på artikkelen «Hva er klikkertrening?» hos Canis: https://canis.no/hva-er-klikkertrening/ 

Apportwebinar 17/2-22 med Monica Hauan

«Jeg lever for å levere!»

Nysgjerrig på apportering? Vil du forbedre hundens nåværende apport?

Vi arrangerer webinar om apportering med Monica Hauan fra Kirkenes Hundesenter.

  • Torsdag 17. februar kl 20.00 (varer ca to timer)
  • Webinaret er gratis og åpent for alle

Påmelding sendes til Sissel Jerve på e-post sjerve@gmail.com senest 16. februar.

Ungarsk Vizsla i Norge (UVN) ønsker å invitere deg til å lære mer om hva du kan tenke på i innlæringen av apporten. Det vil bli vist en del eksempler både med bruk av dummy og med fugl. Uansett om du ønsker å starte på apportprøver (hvor hunden må apportere fugl) eller ikke, vil du finne noen gode tips for videre trening i dette foredraget som inneholder blant annet:

  • En apport består av mange deler
  • Innlæring og hvordan sette på signal
  • Generalisering
  • Vanlige utfordringer

 

VELKOMMEN!

  

Om Monica:

Monica har hatt vizsla siden 2001 og har i dag tre vizslaer. Alle hundene trenes i jakt, lydighet, apportering, snørekjøring med mer. Monica er jakthund-dressurinstruktør fra NJFF, CANIS-klikkerinstruktør og PRO DOG trainer.

Sammen med Jan-Egil Smuk og Ronja Pedersen driver hun kennel Speldraget som har oppdrett av korthåret vizsla og strihåret vorsteh.

Monica bruker positive metoder som går ut på å belønne de atferder du vil ha mer av. Fokus i treningen er å legge til rette for at hunden lykkes og å bygge opp øvelsene steg for steg med en markør, for eksempel klikker, og belønninger som mat, lek og hverdagslivets goder. Å trene belønningsbasert gir mestring for både deg og hunden, i tillegg gir det resultater i hverdagen, skikkelig vinn-vinn!

Monicas motto for trening med hundene er: "Ta hunden på fersken når den gjør noe bra!

Hvis du vil lese deg opp på klikkertreningsmetoder før webinaret, så ta gjerne en kikk på artikkelen «Hva er klikkertrening?» hos Canis: https://canis.no/hva-er-klikkertrening/